Het Veenloopcentrum Weiteveen is een particulier initiatief van dorpsbewoners om onder begeleiding van gidsen veenlopen aan te bieden in het Natuurreservaat Bargerveen.

Het Veenloopcentrum nodigt u uit om kennis te maken met hoe de nonnen en pioniers in het verleden leefden in een dorp midden in het veen. In het naastgelegen Natuurinfocentrum kunt u veel te weten komen over de flora en fauna van dit unieke stukje Drenthe.

U kunt ook zonder gids het natuurgebied ontdekken en beleven. Vanaf het Veenloopcentrum starten door Staatsbosbeheer bewegwijzerde fiets- en wandelroutes en een speciale smokkelroute voor jong en oud.

Daarbij is het Veenloopcentrum een natuurinfocentrum. Een schitterende digitale presentatie laat u kennis maken met het hele Natuurpark Veenland, een heel bijzonder stukje Drenthe op de grens van Nederland en Duitsland. U kunt er ook terecht voor fiets- en wandelroutes en een heerlijk kopje koffie. Het Natuurinfocentrum is geopend vanaf 1 april t/m 31 oktober van 10:00 tot 16:00 uur. De rest van het jaar is het centrum beperkt geopend.

 

B&B het Veenloopcentrum
Zusterweg 17
7765 AX Weiteveen (Drenthe)
Telefoon: 0524-54 14 58
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar de website van het Veenloopcentrum

 

 

Het Drentse Veenland
 

Stichting 't Veenland
p/a Verl. van Echtenskan NZ 2
7894 EA Zwartemeer

Close Panel

Login